Case Naturkraft

Och det fanns ljus - på Naturkraft
 

När du kör förbi Naturkraft upplever du byggnaden på olika sätt varje gång. På kvällen är ljuset varmt och de tre kupolerna lyser upp i färger som skiftar med årstiderna. Under dagen är ljuset kallt och starkt. Ljuset följer dagsljusets rytm och stöder presentationen av naturen, som är fokus för upplevelsecentret vid Ringkøbing Fjord.

Naturkraft förmedlar naturens krafter så att de går in i kroppen. Byggnaden är ett stort tält, vilket gör att ljuset och ljudet känns starkare inomhus än utomhus: när det regnar fungerar taket som ett trumskinn, och ljuset utanför färgar rummet inomhus.

Kund:
Naturkraft
Uppgift:
Belysning av utställningsområdena på Naturkraft
Lösning:
Sammanhängande belysning flödade genom utställningarna

Peter Sand, chef för Naturkraft, och hans medarbetare ville ha ett hus med liv dygnet runt 365 dagar om året. Det var viktigt att byggnaden är intressant även när den är stängd. Att byggnaden har något över sig när man kör förbi på kvällen och man kan känna att det är något på gång där inne.

– På kvällen kan Naturkraft göra något speciellt. Du får helt enkelt kalla kårar. Det känns inte som om man är på samma plats, säger Peter Sand.

Läs mycket mer här, i den fullständiga beskrivningen av casen om Naturkraft.

Kontakta oss och hör mer


Vi skulle verkligen vilja berätta mer information om lösningen.
​Kontakta oss och hör mer om hur vi också kan hjälpa dig.