Anställda

Daniel Löfgren

Försäljning och support - Sverige

 

Tlf: +46 (0)10 204 19 66
Mobil +46 (0)702 96 30 66
daniel.lofgren@gobo.se

Daniel Löfgren är ansvarig för försäljning och support på Gobos kontor i Västerås.

 

Sedan Daniel var 11 år gammal har han hängt runt i det gamla konserthuset i Västerås. Här lärde han sig om scen- och ljusteknik och fick styra belysningen under föreställningarna. Men det var när han såg Fantomen på operan på Oscarsteatern 1993 som han visste att han ville arbeta med ljusdesign.

 

 

Calle Brattberg

Försäljning och support - Sverige

 

Tlf: +46 (0)10 204 19 66
Mobil +4670-575 60 38
brattberg@gobo.se

Calle Brattberg är ansvarig för försäljning och support på Gobos Stockholmskontor. Calle har arbetat som ljusdesigner och tekniker internationellt och i Sverige i 25 år. Han har turnerat världen runt med Roxette i ett par år och har två Eurovisions på sitt CV som MA-programmerare och operatör. Innan han började på Gobo arbetade han på Bright i fem år och innan dess på Starlight och Vari-Lite Scandinavia.
 

Valet föll på Gobo eftersom, enligt Calles ord, hans kollegor har en stor passion för sitt arbete och eftersom han på Gobo kan arbeta med High end produkter och hjälpa till att föra in intressanta produkter i branschen.
 

Han gillar också allt på två hjul med eller utan motor, med en extra förkärlek för downhillcykling och snowboard.

Jens Lind

VD


Tlf. 70 22 19 66
Mobil 22 88 26 47
lind@gobo.dk

Jens Lind är VD för Gobo. Han började sin karriär som ljustekniker på Værket i Randers och har sedan dess arbetat i alla hörn av teater, film och utställningar. Jens brinner för att använda sin specialistkunskap för att leverera den bästa lösningen för kunden.

 

Jens ärvde åsnan Sigurd från Lars von Trier's film Manderlay, där han var belysningsmästare, och under flera år skickade han bilder till skådespelarna i filmen, som var mycket intresserade av hur åsnan mådde. Under åren har Sigurd fött ett antal föl, varav två fortfarande bor hos Jens på hans gård.

Jens Holm

Product Manager

Tlf. 70 22 19 66
Mobil 40 85 90 83
jho@gobo.dk

Jens Holm ansvarar för Gobos produkter och utbildning internt och externt. Jens kommer från teatervärlden och har bland annat arbetat i 14 år som tekniker och ljusdesigner på Århus Teater.

 

Han brinner för tekniska nördiga produkter och det som driver honom är att hitta rätt utrustning för uppgiften och få produkterna att fungera tillsammans så att kunden får den optimala lösningen.

 

Jens har nyligen fått smak för iskalla upplevelser som vinterbadare.

Niels Svarrer

Administration

Tlf. 70 22 19 66
ns@gobo.dk

1978 grundade Niels Svarrer Byens Lys, som senare blev Gobo, tillsammans med sin gamla skolkamrat Poul Tønder. Gobo grundades på en önskan att distribuera kultur på icke-kommersiell basis, och Niels har varit delaktig i hela resan från ideell organisation till den professionella distributör av belysningsutrustning som Gobo är i dag. I dag ansvarar Niels för ekonomin.

 

Niels har en bakgrund som dramaturg och har en särskild kärlek till teater och film. Han är en flitig gäst på Europeiska filmskolans sommarkurser, där han bland annat studerar de ryska mästarna, särskilt hans favoritverk Vandraren av Andrej Tarkovskij, som kan sätta Niels' talekunskaper i rörelse.

Rasmus Sabroe

Försäljning och support


Mobil 25 65 19 66
sabroe@gobo.dk

Rasmus Sabroe är ansvarig för försäljning och support hos Gobo. Under många år har han arbetat som ljusdesigner för turnerande band - en passion som han fortfarande utövar på sin fritid. Rasmus brinner för ljusdesign och hos Gobo har han hittat sina själsfränder - passionerade människor som, med Rasmus ord, "inte bara går till jobbet för att tjäna pengar, utan för att de känner att det de gör är viktigt".

 

Och om du tror att Rasmus bara är intresserad av stora scener och kullerstensgolv blir du kanske förvånad när du får veta att han är en erfaren traktorförare som var fem år när han satte sig i traktorsätet första gången.

Michael Grønbech

Teknisk service & support


Tlf. 70 20 19 66
Mobil 25 66 19 66
mg@gobo.dk

Michael Grønbech är ansvarig för teknisk service och support hos Gobo. Han älskar bredden i arbetsuppgifterna, som sträcker sig från att reparera utrustning och serva kunder till att samordna reparationer mellan Gobos verkstäder i Sverige och Jylland.

 

Innan han började hos Gobo var Michael på andra sidan bordet, som servicetekniker hos Comtech och kund hos Gobo i 15 år. Han använder ord som fantastiska kollegor, stark gemenskap och en bra ledning för att beskriva varför han tackade ja till jobbet hos Gobo.

 

Michael har en passion för radiostyrda bilar och mountainbikecykling.

Poul Tønder

Försäljning och projekt - Sverige


Tlf. 70 20 19 66
pt@gobo.dk

Poul Tønder grundade Gobo tillsammans med skolkamraten Niels Svarrer. Poul är ansvarig för den svenska marknaden.

 

Pouls intresse för ljus började i det tekniska rummet på Dramaturgi, där han och Niels studerade på 70-talet. Det var innan det fanns en industri. Utrustningen lånades av Dramaturgi eller teatrar, och när det blev för pinsamt köptes de första lamporna, och 1978 startade de institutionen Byens Lys, som senare blev Gobo, med ambitionen att sälja de bästa produkterna på marknaden. Poul är stolt över att Gobo än i dag ofta är först med nya och intressanta produkter och hjälper till att utveckla marknaden.

 

Under samma tidiga period ansökte Poul om och fick ett nio månaders stipendium för att studera ljusets psykologi vid DAMU i Prag och följde produktioner med Josef Svoboda och Kvetoslav Bubenik på Smetana-teatern.

 

På sin fritid står Poul i köket, där det mesta görs från grunden, och han kan då och då ses som kock på enklare ställen.

Kontakta oss

Öppettider


Måndag – torsdag 9:00 – 16:00
Fredag 9:00 – 15:30