Anställda

Daniel Löfgren

Försäljning och support - Sverige

 

Tlf: +46 (0)10 204 19 66
Mobil +46 (0)702 96 30 66
daniel.lofgren@gobo.se

Daniel Löfgren är ansvarig för försäljning och support på Gobos kontor i Västerås.

 

Sedan Daniel var 11 år gammal har han hängt runt i det gamla konserthuset i Västerås. Här lärde han sig om scen- och ljusteknik och fick styra belysningen under föreställningarna. Men det var när han såg Fantomen på operan på Oscarsteatern 1993 som han visste att han ville arbeta med ljusdesign.

 

 

 

 

 

 

Calle Brattberg

Försäljning och support - Sverige

 

Tlf: +46 (0)10 204 19 66
Mobil +4670-575 60 38
brattberg@gobo.se

Calle Brattberg är ansvarig för försäljning och support på Gobos Stockholmskontor. Calle har arbetat som ljusdesigner och tekniker internationellt och i Sverige i 25 år. Han har turnerat världen runt med Roxette i ett par år och har två Eurovisions på sitt CV som MA-programmerare och operatör. Innan han började på Gobo arbetade han på Bright i fem år och innan dess på Starlight och Vari-Lite Scandinavia.
 

Valet föll på Gobo eftersom, enligt Calles ord, hans kollegor har en stor passion för sitt arbete och eftersom han på Gobo kan arbeta med High end produkter och hjälpa till att föra in intressanta produkter i branschen.
 

Han gillar också allt på två hjul med eller utan motor, med en extra förkärlek för downhillcykling och snowboard.

Jens Lind

VD


Tlf. 70 22 19 66
Mobil 22 88 26 47
lind@gobo.dk

Jens Lind är VD för Gobo.
Han började sin karriär som ljustekniker på Værket i Randers och har sedan dess arbetat i alla hörn av teater, film och utställningar. Jens brinner för att använda sin specialistkunskap för att leverera den bästa lösningen för kunden.

 

Jens ärvde åsnan Sigurd från Lars von Trier's film Manderlay, där han var belysningsmästare, och under flera år skickade han bilder till skådespelarna i filmen, som var mycket intresserade av hur åsnan mådde. Under åren har Sigurd fött ett antal föl, varav två fortfarande bor hos Jens på hans gård.

Jens Holm

Product Manager

Tlf. 70 22 19 66
Mobil 40 85 90 83
jho@gobo.dk

Jens Holm ansvarar för Gobos produkter och utbildning internt och externt.
Jens kommer från teatervärlden och har bland annat arbetat i 14 år som tekniker och ljusdesigner på Århus Teater.

 

Han brinner för tekniska nördiga produkter och det som driver honom är att hitta rätt utrustning för uppgiften och få produkterna att fungera tillsammans så att kunden får den optimala lösningen.

 

Jens har nyligen fått smak för iskalla upplevelser som vinterbadare.

Henrik Vierø

Sales & Support
 

Office.: +45 70 20 19 66
Cell.: + 45 48 80 95 76

henrik@gobo.dk

henrik@ljusdesign.lighting

Henrik ansvarar för försäljning och support och kommer ge dig inspiration och hjälp med den perfekta ljuslösningen.
Henrik är reklamfotograf och har många års erfarenhet som både fotograf och ljus inom filmbranschen. Han har även arbetat med ljusdesign på museer och arkitektoniska projekt, bland annat MOMU i Aarhus.Sedan 2018 har Henrik arbetat som ljusdesigner på Riis Retail i Kolding och som ämneslärare på Media College Danmark där han undervisat i Kamera och ljus. Henrik fick möjlighet att ta en gratis ungdomsutbildning vilket ledde honom in i film- och tv-branschen och han hade även en utbildningsperiod i London där han arbetade för en fotograf.

På fritiden njuter Henrik av tid med sin fru och deras tvillingtonåringar. De åker på mountainbiketurer, spelar ishockey på vintern och seglar på sommaren. Till familjen hör även deras gamla katt "Körsbär".

Tue Knudsen

MA-supporter

Office: +45 70 20 19 66
Cell.: +45 92 92 77 72
tue@gobo.dk 

 

Tue är MA-supporter på Gobo.
Det var kärleken till MA3 som förde Tue och Gobo samman.
Som Tue säger till sina barn, ibland måste man "bara göra något" - Tue gjorde det själv, för under Corona-perioden startade han en YouTube-kanal, med undervisning i MA3, och nu har det lett till ett nytt jobb.
Intresset för ljusdesign började redan på 90-talet när han var lastbilschaufför och på en turné hade blivit så förtjust i ljusfolket att han en dag när det var en sjukdom blev ombedd att ta över belysningen eftersom han var den enda som kände till hela showen. Senare har han turnerat världen runt.
Tue bor i Haderslev med sin fru, och tillsammans har de 3 barn. Alla älskar att åka skidor, men Tue tror att han behöver träna lite mer, eftersom barnen numera kör ifrån honom.
Tue började på Gobo i april 2023.

Rasmus Sabroe

Försäljning och support


Mobil 25 65 19 66
sabroe@gobo.dk

Rasmus Sabroe är ansvarig för försäljning och support hos Gobo.

Under många år har han arbetat som ljusdesigner för turnerande band - en passion som han fortfarande utövar på sin fritid.
Rasmus brinner för ljusdesign och hos Gobo har han hittat sina själsfränder - passionerade människor som, med Rasmus ord, "inte bara går till jobbet för att tjäna pengar, utan för att de känner att det de gör är viktigt".

 

Och om du tror att Rasmus bara är intresserad av stora scener och kullerstensgolv blir du kanske förvånad när du får veta att han är en erfaren traktorförare som var fem år när han satte sig i traktorsätet första gången.

Michael Grønbech

Teknisk service & support


Tlf. 70 20 19 66
Mobil 25 66 19 66
mg@gobo.dk

Michael Grønbech är ansvarig för teknisk service och support hos Gobo. Han älskar bredden i arbetsuppgifterna, som sträcker sig från att reparera utrustning och serva kunder till att samordna reparationer mellan Gobos verkstäder i Sverige och Jylland.

 

Innan han började hos Gobo var Michael på andra sidan bordet, som servicetekniker hos Comtech och kund hos Gobo i 15 år. Han använder ord som fantastiska kollegor, stark gemenskap och en bra ledning för att beskriva varför han tackade ja till jobbet hos Gobo.

 

Michael har en passion för radiostyrda bilar och mountainbikecykling.

Helle Dalgaard

Sales support and Purchasing coordinator

 

Office.: +45 70 20 19 66
Cell.: +45 22 78 19 96
helle@gobo.dk 

Helle är säljsupporter och inköpskoordinator och har därmed kontakt med både kunder och leverantörer. En roll som hon trivs i.
Belysningsbranschen var ny för Helle när hon började i maj 2023, men hon föll snabbt för den personliga och mysiga tonen som råder på Gobo. Helle kom från IT-branschen där hon började som student som 19-åring och senare var med och startade och utvecklade ett nytt IT-företag. Därför är ord som konsoler och switchar inte främmande för henne.
Helles allra första jobb var vid 7 års ålder, där hon prydde försäljningsaffischerna för frukostprodukten Guldkorn som fotomodell. Super-kornen gynnar henne idag när hon regelbundet svingar sin racket i antingen padel eller tennis. Helle och hennes man reser gärna till nya semestermål, men de flesta semestrar tillbringas på deras gård i Blekinge. Helle umgås också gärna med sina barnbarn, och hemmets fyrbenta korsning Balder.

Anne Ringbæk Havelund

Förvaring och logistik

Tlf. +45 70 20 19 66
Mobil +45 20 94 05 94
anne@gobo.dk

Anne Ringbæk Havelund jonglerar med logistiken och varorna på Gobos lager i Rødovre. Hon tycker om kundkontakt och är stolt över att ge god service.
Med sin breda bakgrund som sträcker sig från scoutledare till tjänare är hon senast  van vid att ha många  bollar  i luften och använda sin falköga. 

På Gobo har  hon  kollegor  med stor  passion för sitt yrke. Detta var en av de saker hon föll för på Gobo, eftersom hon med sina egna ord är lite av en nörd och "älskar människor som nördar ut".  
Anne började på Gobo våren 2022.

Anne och hennes pojkvän är föräldrar till lilla Oliva.  Fritiden spenderas med familjekul,  mellan arbetet med  att totalrenovera sitt nya hus. Anne är också en mycket kompetent skomakare (biljard) spelare.

Heidi Madsen

PA/Office Manager

Tlf. 70 20 19 66
heidi@gobo.dk

Heidi Madsen är PA/Office Manager på Gobo där hon arbetar med marknadsföring, säljstöd, utveckling och strategi. Hon kommer från modebranschen, där hon ledde ett familjeägt företag som sålde väskor och skor.
På Gobo tillfredsställer hon sin önskan om utmaningar med en spännande vardag och stor variation i arbetsuppgifterna. Hon föll för Gobo-kollegornas finurliga karaktär, där man inte tar sig själv på så stort allvar, och där hon har känt sig inbjuden ombord från början.
Heidi älskar kulturupplevelser och tycker särskilt mycket om museer och teatrar, det är också därför hon känner sig hemma på Gobo, som har många uppgifter inom musei- och teatervärlden. Heidi tycker om att vara kreativ och till högtiderna kastar sig familjen över kreativa projekt och målar påskägg och julgranskulor med upplevelser från året – en tradition som fortfarande kan locka hem hennes vuxna barn till semestern.

Dorte Zacher Mortensen

Administration

Tlf. 70 22 19 66
dorte@gobo.dk

Dorte har hand om den dagliga bokföringen och älskar när det är rätt.
Det var lätt för Dorte att tacka ja till ett jobb på Gobo, då hon redan jobbar hos Gobos granne i Århus, så hon kände oss redan och verkade ana en bra stämning. Dorte är utbildad kontorsassistent med inriktning mot redovisning. Hon har lång erfarenhet av ekonomi, bokföring och administration.
Dorte bor i ett litet hus på landet, med sin man, 1 katt, 1 hund, 12 höns och 3 kalvar. De senaste 4 åren har hon varit biodlare, och 100 000 bin har därför flyttat in.
Nu vet Gobo-teamet också att det finns upp till 60 000 bin i en kupa, men bara en drottning. Att ett bisamhälle kan göra 50-80 kilo honung under ett år, och att ett bi bara kan samla en liten mängd nektar från varje blomma som det förvandlar till honung i magen.
Förutom djurhållning och honungsproduktion spelar hon tennis och tar hand om sina barnbarn.

Lauge Juul Aarre Blomberg

Warehouse, workshop and all-round assistant

Office.: +45 70 20 19 66

Lauge är vår praktikant, och jobbar på lagret, i verkstaden och som allmän assistent.

 

Han är bara 17 år och började på Gobo i april 2023, men han har blivit den perfekta "Medhjälparen" på rekordtid (precis som i Uppfinnar-Jocke).
Det finns potential för en blivande ljustekniker.

 

På fritiden gillar Lauge att spela spel, mest Call of Duty.
Han gillar också skruva på mopeder.

Och han är faktiskt ganska bra på judo.

Hamida Hadad

Cleaning Manager

Office.: +45 70 20 19 66

Hamida är ansvarig för lokalvården i Rødovre.
Hon har arbetat som lokalvårdare i mer än 15 år, och har även haft en karriär på företaget Føtex som kund och lagermedarbetare.

Hamida är från Afghanistan och kom till Danmark för 23 år sedan. I Afghanistan utbildade hon sig till sjuksköterska och läste sedan historia på universitetet. Hon arbetade för en kvinnoorganisation som hjälpte kvinnor att utbilda sig och bli en del av samhället. Det var innan talibanerna kom till makten och kvinnor stängdes ut från arbetsmarknaden. Hamida flydde sedan med sin man och 4 barn till Danmark. Hon bor i Rødovre med sin man, tycker om att umgås med sin familj och långa promenader i skogen.

Hamida är en inspirerande person och vi är tacksamma över att ha henne som en del av Goboteamet.

Poul Tønder

Founder and board member
pt@gobo.dk

Poul Tønder grundlagde Gobo sammen med skolekammeraten Niels Svarrer. Poul har ansvaret for det svenske marked.

Pouls interesse for lys startede i teknikrummet på Dramaturgi, hvor han og Niels studerede i 70'erne. Det var før, der fandtes en industri. Man lånte udstyr på Dramaturgi eller teatre, og da det blev for pinligt, blev de første lamper købt, og i 1978 etablerede de institutionen Byens Lys, som senere blev til Gobo, med den ambition at sælge de bedste produkter på markedet. Poul er stolt af, at Gobo stadig i dag er first movers på produkter og er med til at udvikle markedet.

Poul gik på pension 1. januar 2023, men han er fortsat medejer og bestyrelsesmedlem.

Niels

Founder
 

Med en baggrund inden for dramaturgi har Niels en særlig kærlighed til teater og film. 
Niels Svarrer grundlagde i 1978 Byens Lys, som senere blev til Gobo, sammen med sin gamle skolekammerat Poul Tønder. Gobo blev grundlagt på et ønske om at distribuere kultur på et ikke-kommercielt grundlag, og Niels har været med på hele rejsen fra nonprofit organisation til den professionelle distributør af lysudstyr, Gobo er i dag. 

Niels gik på pension 1. august 2022, og nyder sit otium.

Kontakta oss

Öppettider


Måndag – torsdag 9:00 – 16:00
Fredag 9:00 – 15:30