Case Møntergården

Färgglad belysning av den vita antikviteten

En arkeologisk utställning med föremål från det antika Rom behöver inte nödvändigtvis vara iscensatt med den vanliga vita belysningen.

En ung romare poserar i contraposto - en kompositionell kroppsposition där en stående skulptur vilar på ett ben, vilket skapar en harmonisk rörelse i under- och överkroppen. Även om det bara är en kopia av en romersk staty, kan man förnimma den vita, glänsande marmorytan som är ett vanligt kännetecken för grekisk-romerska statyer i de flesta människors medvetande. Förutom att den nu badar i växelvis grönt, rött och blått ljus.

 

Kund:
Møntergården Odense.
Uppgift:
Etablering av ljus och rikt på utställningsutrymmen för utställningsbyten.
Løsning:
En fleksible rig konstruktion som kan tage op og ned. Samt en lyspakke, som vil kunne dække langt de fleste opgaver i udstillingsrummet.

För att skapa ett mer dynamiskt och organiskt utseende ändrades ljuset enligt en kodad dygnscykel via ljusstyrningsprogrammet "GrandMA onPC" och ett gränssnitt (MA2 Node) som kunde omvandla datorns digitala signal till en DMX-signal som kunde förstås av de flesta belysningsarmaturer.

Det var viktigt för museet att allt kunde kontrolleras från en enda surfplatta av nästan alla anställda. Ett gränssnitt skräddarsyddes därför för att styra GrandMA onPC-applikationen och tända och släcka hela utställningsbelysningen med en enda beröring av skärmen.

Läs mycket mer här, i den fullständiga beskrivningen av casen om Møntergården.

Kontakta oss och hör mer


Vi skulle verkligen vilja berätta mer information om lösningen.
​Kontakta oss och hör mer om hur vi också kan hjälpa dig.