Odense Teater

Foto: Rico Feldfoss

Zactrack sätter stämningen på Odense Teater

Alla ljusdesigners på teatrar känner till utmaningen: hur ska man hålla den dekorativa belysningen på scenen när skådespelare och rekvisita måste belysas? Med Zactrack kan ljusdesignern Simon Holmgreen från Odense Teater peka ut artister och objekt och på så sätt upprätthålla stämningen på scenen.

Det handlar om att skapa ett fokuspunkt, ett lyft av karaktären som sätter stämningen och som publiken knappt lägger märke till:

Kund:
Odense Teater
Uppgift:
Odense Teater letade efter en lättföljande lösning för rörliga ljus till sina föreställningar, där de behövde kunna följa artisterna på scenen på ett mer kreativt sätt
Lösning:
Zactrack Smart Tracker - Smart Charging Station - Gobo "Louvre" Zactrack är det första spårningssystemet i världen som du enkelt kan ställa in själv. Det kan ta mindre än 15 minuter från att du packar upp systemet tills du har slutfört den automatiska kalibreringen och är i färd med att använda systemet för scenljus, ljud eller video.

Plug and play spårningssystem 
 

Zactrack är ett automatiserat spårningssystem som gör det möjligt att följa en person eller ett föremål på en scen med många ljus.


Du placerar åtta eller fler ankare (antenner) runt det område du vill spåra, plus fyra sensorer (puckar) på golvet. Systemet kalibrerar nu automatiskt förankringarna och sensorerna baserat på var de är placerade i förhållande till varandra. För att placera dina rörliga ljus i 3D-rummet behöver du bara lysa på sensorerna och lagra informationen i systemet - detta görs med den medföljande appen och din ljuskonsol. Du utrustar sedan de personer eller föremål som ska belysas med en spårare - och ljuset följer nu spåraren när du väljer den i programmeringen.

Läs mycket mer här, i den fullständiga beskrivningen av casen om Odense Teater

 

 

Foto: Kurt Henriksen

 

Foto: Rico Feldfoss

 

Foto: Rico Feldfoss

Kontakta oss och hör mer


Vi skulle verkligen vilja berätta mer information om lösningen.
​Kontakta oss och hör mer om hur vi också kan hjälpa dig.