Naturkraft styrlösning

Integrerad styrlösning hos Naturkraft

 

På Naturkraft talar showcontrollern direkt med ljusstyrningssystemet och de mer än 90 scenarierna i publikutrymmena aktiveras från en plats i huset.

Den integrerade styrlösningen i upplevelsecentret vid Ringkøbing Skjern Fjord skapades av Tue Selmer Friborg, ägare till Taintec. Han var AV-rådgivare till byggherren och som ansvarig för AV-lösningarna på många av landets utställningar vet han vad som fungerar:

– Min ambition var att all AV, belysning och ljud skulle kunna prata med varandra, så att man inte behövde slå på olika ställen i huset. Det handlar om att eliminera möjligheten att dagliga användare gör misstag. Nya användare kommer också in, så det är ingen bra idé att någon tänder städlampan medan utställningen startar.

I dag är all AV-utrustning ansluten till ett nätverk, och även belysningsstyrningen är en del av nätverket.

Belysningen i de publika utrymmena styrs från en plats, medan de andra utrymmena styrs av rörelsesensorer. En ljussensor meddelar för utställningsstyrningen hur mörkt det är, och utställningsstyrningen meddelar för belysningsstyrningen när det är dags att byta till kvällsbelysning. Detta gäller både utomhus och inomhus. Eftersom byggnaden har ett transparent tak är inomhusbelysningen mycket beroende av dagsljuset.

Kund:
Naturkraft
Uppgift:
Integrerad hanteringslösning
Lösning:
grandMA- och Luminex nätverkslösning

På Tue Friborgs rekommendation valdes ljusstyrningssystemet grandMA, som levereras av Gobo. Tue Friborg ansvarade för ljusstyrningen och satte ihop systemet med hjälp av grandMA- och Luminex-produkter och ansvarade för att ställa in och programmera ljuset. Och han gjorde all programmering av lamporna på grandMA, som talar direkt till showcontrollern som styr allt AV.

När grandMA-systemet tar emot meddelanden från showcontrollern utlöses den relevanta ljuseffekten i huset. Det kan till exempel finnas ett meddelande om att någon går in i Vågen- en gigantisk ljusinstallation där videoprojektioner och ljud skapar känslan av att stå i en störtande våg. Därefter aktiveras sensorerna och ett meddelande skickas till ljusstyrningssystemet som säkerställer en lämplig ljuseffekt.

Läs mycket mer här, i den fullständiga beskrivningen av ärendet om Naturkraft Styringslös.

 
 
 

Kontakta oss och hör mer


Vi skulle verkligen vilja berätta mer information om lösningen.
​Kontakta oss och hör mer om hur vi också kan hjälpa dig.