Naturkraft styrningslösning

Integrerad styrningslösning på Naturkraft

På Naturkraft kommunicerar showcontrollern direkt med ljusstyrningssystemet, och de över 90 scenarierna i publika områden aktiveras från en enda plats i huset.

Den integrerade styrningslösningen på upplevelsecentret vid Ringkøbing Skjern Fjord har skapats av Tue Selmer Friborg, ägare av Taintec. Han var AV-rådgivare åt byggherren och ansvarig för AV-lösningarna på många av landets utställningar, och han vet vad som fungerar:

Min ambition var att all AV, ljus och ljud skulle kunna kommunicera med varandra så att man inte behövde tända olika platser i huset. Det handlar om att eliminera möjligheten för de dagliga användarna att göra fel. Det kommer också nya användare, och då hjälper det inte om någon tänder städlyset medan utställningen är igång.

Idag är all AV-utrustning ansluten till nätverket, och ljusstyrningen är således en del av nätverket.

Ljuset i publika områden styrs från en enda plats, medan övriga områden fungerar med rörelsesensorer. En ljussensor meddelar showcontrollern hur mörkt det är, och showcontrollern ger sedan besked till ljusstyrningssystemet när det är dags att byta till kvällsbelysning. Det gäller både utomhus och inomhus. Eftersom byggnaden har ett genomskinligt tak är inomhusbelysningen mycket beroende av dagsljuset.

Kunde:
Naturkraft
Opgave:
Integrerad styrningslösning
Løsning:
grandMA- og Luminex Nätverkslösning

 

På Tue Friborgs anbefaling valgte man lysstyringssystemet grandMA, som Gobo leverede. Tue Friborg var ansvarlig for styring af lyset og har sammensat systemet af grandMA- og Luminex- produkter og stået for opsætningen og programmeringen af lyset. Og han har lavet al programmering af lyset på grandMA, som taler direkte med showcontrolleren, der styrer al AV.

Når grandMA-systemet får beskeder fra showcontrolleren, bliver den relevante lyseffekt i huset trigget. Der kan for eksempel komme en besked om, at der er nogen, der går inde i Bølgen – en kæmpe lysinstallation, hvor videoprojektioner og lyd skaber fornemmelsen af at stå inde i en brusende bølge. Så bliver sensorerne aktiveret, og der bliver sendt besked til lysstyringssystemet, som sikrer den relevante lyseffekt.

 

Læs meget mere her, i den komplette beskrivelse af casen om Naturkraft Styringsløsning.

 
 
 

Kontakta oss och hör mer


Vi skulle verkligen vilja berätta mer information om lösningen.
​Kontakta oss och hör mer om hur vi också kan hjälpa dig.